was successfully added to your cart.

Interview med Kurosh Kiani

By juni 15, 2016 Nyheder No Comments

Hej Kurosh…

Du er netop tilbage på Øen (Lanzarote) og i gang med fortsat træning, arbejde og vel lidt refleksion over årets første to world cups, i Korea og Costa Brava.
Hvordan har dagen i dag været på Øen hvor der altid er noget actionfyldt at lave?
Hej 🙂 Dagen har været helt fantastisk. Det er virkelig en fryd at vende tilbage hertil ind imellem, efter lange periode på farten. Der er nemlig altid noget at lave her. Jeg tager gerne en løbetur på den lokale vulkan om eftermiddagen, eller bare rammer vandet så snart jeg kan. Desværre venter jeg stadig på at mit bagage skal ankomme.

20160603_155110
Kurosh på hjemmebane

Din start på året har rent sejladsmæssigt været den bedste til dato, men på resultaterne viser noget andet… Som vi har forstået det så var du endt som event no. 6-8 i Korea hvis finalen i runde 2 var sejlet (selv om nummer 8 i finalen), og i Costa Brava sejler du det forkerte semifinale heat i den første runde og idømmes en sidsteplads for 2. eliminering (af 2 gennemførte), og slutter eventet på en 54. plads, kontra en Top20 placering havde du blot blevet no. 8 i loosers finalen.
Yes, min sejlads har været mere tilfredsstillende i år. Jeg har arbejdet hårdt, og gået op i mange detaljer. Og det tror jeg kan ses på min sejlads til konkurrencerne. Som nævnt, så var jeg rigtig tæt på en top10 placering i Korea. Vi var blot havde afsluttet et par heats mere. Og desværre i Costa Brava blev jeg diskvalificeret, og fik en sidste plads, og vi fik ikke nok sejladser til at jeg kunne trække dette resultat fra.
Dette var virkelig en prøve på min mentale styrke. Men det ændrer ikke på det forarbejder jeg har lavet, og den måde jeg føler mig på vandet. Jeg føler at jeg kan konkurrere med toppen, og jeg føler at mit udstyr er det bedste jeg hidtil har haft i hænderne!

CB16_sl_Kurosh_fighting_back_edit

Først og fremmest, hvad er det for en tosset regel, at man ender som nummer sjok, selvom man er nået til semifinalen?
Ja, det må vi spørge PWA om. Jeg var inde og tjekke reglerne, og det er desværre reglen, at man får en sidste plads hvis man sejler det forkerte heat, uanset om det er første heat eller semifinalen.

Hmm ja, regler er jo regler… Din sejlads og niveau viser gode takter, men hvordan håndterer du det rent mentalt og motivationsmæssigt at resultaterne ikke afspejler det helt fair?
Det er en rigtig hård prøve, når noget man har arbejdet hårdt for, ikke helt får det resultat man gerne ville have haft. Min performance kan ikke ses på resultaterne lige nu, men jeg synes det alt sammen er oplevelser, som i sidste ende gør mig stærkere mentalt til fremtidige konkurrencer. Jeg stoler mere på mine egenskaber end jeg gjorde før, og jeg holder på med at arbejde hårdt, og satser på, at dette billede ændrer sig i løbet af sæsonen 🙂

Ud af de sidste 4 sejlede events (ca. 1+8-9+2+2 eliminationer) har vi set dig i 2 finaleheats… Jeg ved det har været et konkret mål for dig i 2015 at nå min. én finale (det skete så på Sylt), men hvad er målet for i år, skal vi forvente at se KK i flere finaleheats i år?
Yes, helt sikkert. Jeg ville rigtig gerne klare mindst en finale hvert event. Jeg arbejder rigtig hårdt mod dette mål, og jeg tror på at det er muligt.

Toppen af feltet i år har været noget bredere end tidligere og det lader til at mange sejlere nu har evnerne til at nå finalerne, nye som gamle sejlere… Med andre ord er bredden i toppen er blevet langt bredere… Hvilke sejlere forventer du vil skinne som en guldmønt i år, og hvem er på den anden vej?
Der er rigtig mange sejlere vi kan forvente at se skinne i år. Niveauet er absolut det højeste jeg nogensinde har oplevet. Vi så F.eks. min team buddy Bruno Martini fra Point-7 skinne helt igennem i Korea med en utrolig performance. Dertil kommer mindst en håndful rigtig unge sejlere, som også står og banker på døren, som vi også så i Costa Brava.

CB16_sl_Race_start
Kurosh på startlinien i worldcuppen

Albeau har vist udsving også og vandt med hiv og sving titlen i 2015, hvor længe tror du han bliver siddende på tronen og kan vi få et bud på de to stærkeste udfordrere i din optik?
Det bliver svært for Albeau i år. Han kommer i hvert fald ikke sovende til den titel. Vi ser allerede Pierre Mortefon og Matteo Iachino på 1. og 2. pladsen, og Ross Williams presser også rigtig hårdt på på 3. pladsen. Jeg tror på at de kommer til at kæmpe indbyrdes en del på toppen.

Næste event er Fuerteventura hvor vi forhåbentlig kan få et ”ordentligt” event med vind og mange eliminationer… Det må ét af de events hvor folks sande niveauer og stabilitet skinner igennem. Hvordan forberede du dig specifikt til fuerte og skal vi se dig en finale (eller flere) igen dér?
Yes, endeligt kommer vi til et sted med lidt mere sikkert vind, og generelt stærke vinde. Så jeg glæder mig utrolig meget. Jeg vil forberede mig ved at bruge rigtig meget tid på, at bygge endnu mere styrke på vandet. Bl.a. ved at bruge utrolig mange timer på vandet, og ikke mindst i træningscentret. Mit mål er først og fremmest, at være i god nok form, til at race hele dagen uden problemer. Derefter er mit mål, at arbejde på mit udstyr, så jeg ved lige præcis hvilket grej jeg skal bruge i hvilke forhold. Og sidst men ikke mindst, en masse race træning. Og alle disse ting tilsammen skulle gerne give et resultat på Fuerteventura som er bedre end Costa Brava, og ikke mindst munde ud i en finale eller mere!

20a0a55284
Kurosh på Fuerteventura sidste år!

Tusinde tak for din tid, og alt mulig held og lykke i de kommende events…

Leave a Reply