was successfully added to your cart.

GEAR DIRECT BLOG

Interview med Kurosh Kiani

By | Nyheder | No Comments

Hej Kurosh…

Du er netop tilbage på Øen (Lanzarote) og i gang med fortsat træning, arbejde og vel lidt refleksion over årets første to world cups, i Korea og Costa Brava.
Hvordan har dagen i dag været på Øen hvor der altid er noget actionfyldt at lave?
Hej 🙂 Dagen har været helt fantastisk. Det er virkelig en fryd at vende tilbage hertil ind imellem, efter lange periode på farten. Der er nemlig altid noget at lave her. Jeg tager gerne en løbetur på den lokale vulkan om eftermiddagen, eller bare rammer vandet så snart jeg kan. Desværre venter jeg stadig på at mit bagage skal ankomme.

20160603_155110
Kurosh på hjemmebane

Din start på året har rent sejladsmæssigt været den bedste til dato, men på resultaterne viser noget andet… Som vi har forstået det så var du endt som event no. 6-8 i Korea hvis finalen i runde 2 var sejlet (selv om nummer 8 i finalen), og i Costa Brava sejler du det forkerte semifinale heat i den første runde og idømmes en sidsteplads for 2. eliminering (af 2 gennemførte), og slutter eventet på en 54. plads, kontra en Top20 placering havde du blot blevet no. 8 i loosers finalen.
Yes, min sejlads har været mere tilfredsstillende i år. Jeg har arbejdet hårdt, og gået op i mange detaljer. Og det tror jeg kan ses på min sejlads til konkurrencerne. Som nævnt, så var jeg rigtig tæt på en top10 placering i Korea. Vi var blot havde afsluttet et par heats mere. Og desværre i Costa Brava blev jeg diskvalificeret, og fik en sidste plads, og vi fik ikke nok sejladser til at jeg kunne trække dette resultat fra.
Dette var virkelig en prøve på min mentale styrke. Men det ændrer ikke på det forarbejder jeg har lavet, og den måde jeg føler mig på vandet. Jeg føler at jeg kan konkurrere med toppen, og jeg føler at mit udstyr er det bedste jeg hidtil har haft i hænderne!

CB16_sl_Kurosh_fighting_back_edit

Først og fremmest, hvad er det for en tosset regel, at man ender som nummer sjok, selvom man er nået til semifinalen?
Ja, det må vi spørge PWA om. Jeg var inde og tjekke reglerne, og det er desværre reglen, at man får en sidste plads hvis man sejler det forkerte heat, uanset om det er første heat eller semifinalen.

Hmm ja, regler er jo regler… Din sejlads og niveau viser gode takter, men hvordan håndterer du det rent mentalt og motivationsmæssigt at resultaterne ikke afspejler det helt fair?
Det er en rigtig hård prøve, når noget man har arbejdet hårdt for, ikke helt får det resultat man gerne ville have haft. Min performance kan ikke ses på resultaterne lige nu, men jeg synes det alt sammen er oplevelser, som i sidste ende gør mig stærkere mentalt til fremtidige konkurrencer. Jeg stoler mere på mine egenskaber end jeg gjorde før, og jeg holder på med at arbejde hårdt, og satser på, at dette billede ændrer sig i løbet af sæsonen 🙂

Ud af de sidste 4 sejlede events (ca. 1+8-9+2+2 eliminationer) har vi set dig i 2 finaleheats… Jeg ved det har været et konkret mål for dig i 2015 at nå min. én finale (det skete så på Sylt), men hvad er målet for i år, skal vi forvente at se KK i flere finaleheats i år?
Yes, helt sikkert. Jeg ville rigtig gerne klare mindst en finale hvert event. Jeg arbejder rigtig hårdt mod dette mål, og jeg tror på at det er muligt.

Toppen af feltet i år har været noget bredere end tidligere og det lader til at mange sejlere nu har evnerne til at nå finalerne, nye som gamle sejlere… Med andre ord er bredden i toppen er blevet langt bredere… Hvilke sejlere forventer du vil skinne som en guldmønt i år, og hvem er på den anden vej?
Der er rigtig mange sejlere vi kan forvente at se skinne i år. Niveauet er absolut det højeste jeg nogensinde har oplevet. Vi så F.eks. min team buddy Bruno Martini fra Point-7 skinne helt igennem i Korea med en utrolig performance. Dertil kommer mindst en håndful rigtig unge sejlere, som også står og banker på døren, som vi også så i Costa Brava.

CB16_sl_Race_start
Kurosh på startlinien i worldcuppen

Albeau har vist udsving også og vandt med hiv og sving titlen i 2015, hvor længe tror du han bliver siddende på tronen og kan vi få et bud på de to stærkeste udfordrere i din optik?
Det bliver svært for Albeau i år. Han kommer i hvert fald ikke sovende til den titel. Vi ser allerede Pierre Mortefon og Matteo Iachino på 1. og 2. pladsen, og Ross Williams presser også rigtig hårdt på på 3. pladsen. Jeg tror på at de kommer til at kæmpe indbyrdes en del på toppen.

Næste event er Fuerteventura hvor vi forhåbentlig kan få et ”ordentligt” event med vind og mange eliminationer… Det må ét af de events hvor folks sande niveauer og stabilitet skinner igennem. Hvordan forberede du dig specifikt til fuerte og skal vi se dig en finale (eller flere) igen dér?
Yes, endeligt kommer vi til et sted med lidt mere sikkert vind, og generelt stærke vinde. Så jeg glæder mig utrolig meget. Jeg vil forberede mig ved at bruge rigtig meget tid på, at bygge endnu mere styrke på vandet. Bl.a. ved at bruge utrolig mange timer på vandet, og ikke mindst i træningscentret. Mit mål er først og fremmest, at være i god nok form, til at race hele dagen uden problemer. Derefter er mit mål, at arbejde på mit udstyr, så jeg ved lige præcis hvilket grej jeg skal bruge i hvilke forhold. Og sidst men ikke mindst, en masse race træning. Og alle disse ting tilsammen skulle gerne give et resultat på Fuerteventura som er bedre end Costa Brava, og ikke mindst munde ud i en finale eller mere!

20a0a55284
Kurosh på Fuerteventura sidste år!

Tusinde tak for din tid, og alt mulig held og lykke i de kommende events…

Tre dage på Surffestival på Fehmarn!

By | Nyheder | No Comments

Om tysk surferkultur, Wohnwagen og festivalsstemning

Lige for tiden befinder jeg mig i Hamburg, hvor jeg bor og studerer. Byen er super fed. Den har en fantastik atmosfære og er utrolig charmende med små kanaler, gd_stine_fehmarn_2som løber gennem hele byen. Men en ting mangler denne by dog – surf spots! Man skal desværre køre minimum 130 km for at komme til et nogenlunde spot (godt der ikke er fartbegrænsning på de tyske motorveje). Man kan enten køre til Flensborg, Kiel eller Fehmarn alt afhængigt af, hvad man ønsker at sejle. Personligt har jeg selv sejlet slalom et par gange i Flensborg-området.

Men i Kristi Himmelfartsferien var det tid til at udforske et nyt sted – turen gik til Fehmarn, nærmere betegnet Südstrand/sydstranden på den lille ø. I denne weekend afholdes der nemlig hvert år en af Tysklands største surffestivaler.

Konceptet er simpelt – alle de forskellige surf brands (fra Point-7 til Gun Sail) har hver deres stand på stranden, hvor de har rigget og trimmet alt det nyest udstyr, som bare ligger og venter på at blive testet af en ivrig dansk surferpige.

Bag ved stranden er der en stor mark, som udgør selve festivalpladsen. Her kan man parkere sin overdimensionerede gd_stine_fehmarntyske surfmobil og lave sin egen camp. Jeg prøvede forgæves at lokke nogle af mine danske surfbuddies med, men de havde ”bedre ting at tage sig til”, så i stedet kørte jeg alene af sted i håbet om at kunne charmere mig ind i en camp ved hjælp af lidt gebrokken tysk – det lykkedes!

Jeg ankom fredag omkring kl. 12, og da der var vind, hoppede jeg i våddragten og ildede ned mod stranden for at teste alt, hvad jeg overhovedet kunne! Men som altid faldt jeg pladask for nogle sprøde Point-7 sejl (AC-X og AX- K hhv. 8,0 og 7,0) og et par nye starboard isonics (114 og 97) og kom aldrig rigtig videre. Desværre var jeg ikke den eneste, som ville prøve netop de boards og sejl, så indimellem var der en del ventetid. Jeg havde heldigvis taget mit eget grej med også. Så jeg riggede det velkendte campello 5,2 sejl og snuppede mit freestyle/wave board og fik et par gode timer på vandet.

gd_stine_fehmarn_3

Om aftenen var der godt gang i de forskellige camps rundt omkring på festivalen og det mindede mest af alt om en aften på Roskilde festivalen i opvarmningsdagene, hvor anlæg over hele pladsen konkurrer om at kunne spille højest og hvert et ledigt græsareal bruges til øl-bowling. Den eneste forskel på de to festivaler er, at alle teltene var blevet udskiftet med campingvogne, kassevogne og autocampere.

gd_stine_fehmarn_4

Det sjove ved de tyske kassevogne er, at selvom det måske er et kæmpe monstrum af en bil, foretrækker tyskerne at spænde boards’ne fast på taget eller siden af bilen, hvilket i min verden er fuldkommen spild af tid. En anden ting, som er utrolig sjovt ved den tyske surferkultur er, at det vigtigste er at ligne en surfer. Det er lige meget, om du kan surfe eller ej, så længe der bare står ION på din trøje og Quicksilver på dine busker, så er alt godt. Jo større logo des bedre.

Fredag aften bød på mega strandfest og alt for mange tyske øl. Godt der ikke var vind lørdag morgen! Jeg havde tømmermænd det meste af lørdagen, men formåede alligevel at få testet et RRD race sup i en times tid. Lørdag var der både KONA-race og SUP-race. Endvidere kunne man også hilse på Philip Köster, som blev interviewet og gav autografer.

Omkring kl. 18 begyndte der dog at komme lidt termik og efter en tiltrængt middagslur riggede jeg endnu en gang 5,2’eren og fik en fed sunset session fra 19-21. Om aftenen drak vi øl i vores lejrer og dem, som havde mod på det, tog til Chiemese fest i ”party-huset” (en stor sportshal, som var forvandlet til bar og dansegulv). Jeg var fuldkommen død.gd_stine_fehmarn_5

Søndag var festivalens sidste dag og det lod sig bestemt vise. Halvdelen af alle de tyske kassevogne var forsvundet fra festivalspladsen og man skulle pludselig ikke vente på at prøve grej mere. Der var ikke særlig meget vind, så jeg riggede mit Slalom grej og fik godt og vel 2 timers let vinds sejlads.

Alt i alt var det en mega fed weekend med god stemning, fest og surf alle tre dage. Jeg kan klart anbefale denne surffestival til alle, som (ligesom mig) er grejliderlige, eller bare gerne vil prøve et fedt nyt spot (Sydstranden leverer fladt vand og krabbe bølger, perfekt til slalom, freestyle og bump n’ jump) og have en fed weekend med masser af god surf stemning og alt hvad, der hører dertil.

Æloha
Stine Bøttern DEN-666

Tysk surfer-parlør
”hvilke sejl har du på?”: Welches Segel fährst du? Bom: Gabelbaum
Sejlpind: Latte
Våddrag: Neo
Trapezliner: Tampen Fodstropper: Fußschlaufen

Wave-begynder på surftur til Tenerife

By | Nyheder | No Comments

Som de fleste surfere blev jeg, da de første minusgrader for alvor satte sig fast på den danske vejrudsigt, mildt sagt en smule desperat efter varme, vind og windsurf. Så i december besluttede jeg mig for, at dette skulle være året, hvor jeg skulle på min første ”rigtige” surftur (som normalt ellers bare er gået til Hvide Sande eller Klitmøller – knapt så eksotisk). Spørgsmålet var såScreen Shot 2016-02-23 at 11.36.49 AMbare, hvor min tur skulle gå hen.
Rigtig mange windsurfere vælger, at tage til Capetown i januar/februar og jeg overvejede i lang tid, om jeg også skulle gøre det. Men mit SU- budget tillod ikke helt flybilletten til Sydafrika og
jeg var også meget i tvivl om mit begynder-wave- niveau var tilstrækkeligt til de tunge Capetown- bølger, så i stedet faldt valget på de Canariske Øer.

Jeg købte en flybillet fra København til Tenerife. Afrejse d. 27/1-2016. Hjemrejse d. 15/2-2016. Destinationen El Medano. Det hele skete lidt fra den ene dag til en anden og jeg vidste egentlig ikke så meget andet, end at jeg bare ville ned prøve kræfter med nogle bølger og forhåbentlig forbedre mit niveau. Jeg havde på dette tidspunkt ikke aftalt at rejse sammen med nogen, men fik hurtigt teamet up Rasmus Oegelund, Sara Sommer og Justin Stuart – et rimelig solidt team!
Vejrudsigten for Tenerife, El Medano var så godt som ikke-eksisterende hele januar og fortvivlelsen begyndte også at melde sig, da afrejsedatoen så småt kom nærmere. Rasmus og jeg valgte derfor, både at tage bølge og slalom grej med i tilfælde af lettere vind. Det skulle vise, at vi kunne have nøjedes med wave-grejet!

Vi havde vind og bølger samtlige 19 dage! De første 4 dage blæste det helt op til 40 knob, så jeg måtte desperat forsøge at holdeScreen Shot 2016-02-23 at 11.37.00 AMfast i min 4,1’er (som var det mindste sejl, jeg havde taget med pga.vejrudsigten). Dette resulterede i par meget nedslidte hænder på 2. dagen og en erkendelse om, at jeg nok blev nødt til at investere i et par tysker-handsker. Vi boede i et hus ca. 100 meter fra PWA spottet Cabezo, så om morgenen stak vi hovedet ud af vinduet, konstaterede at det blæste godt og vel 15 m/s, tog grejet under armen og tog ud på dagens første session. Alt afhængigt af tidevandet kan man enten sejle Cabezo eller Harbor wall. Ved lavvande leverer Harbor wall lange rene bølger, som skabes pga. et pointbreak.

Ved højvande tager Cabezo over og her kan man for alvor fange et par vilde bølger. Altså mulighed for at sejle bølger hele dagen! Derfor resulterede det ofte i to sessions på en dag.
Jeg havde inden turen anskaffet helt nye sejl – point7 Swag 4.1, 4.9 og en Campello 5.2, som jeg mildt sagt var vanvittig spændt på at teste i bølger
ne. Swag’en er et tre-pinds sejl og har en del profil, hvorimod Campello’en er et fire-pinds sejl og er ultra let. Jeg var overrasket over, hvor meget power der var i mine swag sejl og hvor stort et vindområde de tillod mig at sejle i. På de lettere dage riggede jeg min 5,2’er og jeg blev hurtigt forelsket i dette lette og manøvredygtige sejl. Så med udstyret på plads gjaldt det nu om at få styr på de satans bottomturns!

Screen Shot 2016-02-23 at 11.37.07 AM

Jeg fik rigtig gode råd fra både Rasmus, Sara og Justin, som glædeligt filmede, fortalte og flere gange forklarede, hvordan jeg først skulle depower sejlet, bredt greb, kigge, hvor jeg gerne ville hen, bøje benene, læne mig fremover og så begynde at åbne sejlet op, for at ramme bølgetoppen og lave mit topturn. Nogle gange lykkedes det – andre gange resulterede det i et par grumme vaskere og en enkelt tur på Cabezo’s nådesløse vulkansten, hvor mit board desværre modtog et par alvorlige skræmmer. NO PAIN – NO GAIN!
Screen Shot 2016-02-23 at 11.37.17 AM
Et par enkelte frontloop-forsøg blev det da også til, hvilket jeg dog ikke havde ”balls” nok til at gennemføre 100%.
Jeg har svært ved at sige, om jeg er blevet en bedre wave-sejler. Jeg står egentlig tilbage med en følelse af, at jeg slet ikke kan finde ud af at windsurfe mere, men al begyndelse er hård og jeg glæder mig til den nye sæson, hvor jeg forhåbentlig kan begynde at lave nogle kontinuerlige bottomturns og får knækket frontloop-koden.
Lige nu glæder jeg mig til en god omgang fladt- vands-slalom.
Jeg kan dog helt sikkert sige, at det ikke er sidste gang, jeg tager til Tenerife – og jeg kan klart anbefale det som et billigt og godt surf-rejsemål i vintermånederne.

 

 
Æloha
Stine Bøttern, DEN-666